<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=36819&amp;fmt=gif">
BOKA BILJETTER

Omgiven av idioter


– hur man förstår dem som inte går att förstå

Thomas Erikson

En del hävdar på fullaste allvar att de är omgivna av idioter. Somliga mer än andra, lustigt nog. Och visst kan det vara ett problem att komma överens med andra ibland. Har du till exempel någon gång försökt resonera med din partner eller en kund och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du sannerligen inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig fatta vad du säger – hur tydlig du än är. Lite i taget visar sig idioterna både här och där. Thomas Eriksons föreläsning får oss att tänka till med glimten i ögat. Hur kan vi med vår sociala kompetens förstå och förutse det egna beteendets inverkan på andras beteende. Hur kan vi, genom att anpassa vårt beteende, bli bättre på att sälja och övertyga våra kunder att välja just oss som leverantör?

Föreläsningen baseras på boken Omgiven av idioter som beskriver en av världens mest använda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Den handlar om DISA-profiler, med färgsystemet rött, gult, grönt och blått. Den är skriven med glimten i ögat, men den är samtidigt mycket konkret. Fokus ligger på användbarhet och metoderna som beskrivs fungerar varje gång du möter en annan person. Igenkänningsfaktorn är hög och du kommer inte lämna hans föreläsning oberörd.

Innehållet bjuder på aha-upplevelser – möjligen en eller annan åh nej-upplevelse. Du kommer att förstå vad det betyder att din kollegas skrivbord är så rörigt; hur du ska bemöta din buffliga chef som inte tycks vilja lyssna på dina idéer; varför din kund inte vill träffa dig och hur du får din tystlåtna väninna att erkänna vad hon egentligen tycker om din nya tröja. Snart vet du också varför statsministern är som han är och hur tjejen nere på Posten bör bemötas när hon påstår att det inte alls kommit något paket till dig. Och du kommer radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning.

Människor är förstås ingen exakt vetenskap, men med hjälp av den här kunskapen kan mängder av plågsamma missförstånd undvikas. Thomas beskriver lättsamt och konkret olika kommunikationsstilar och hur du på bästa sätt bemöter var och en av dem. Metoden används dagligen över hela klotet på ett hundratal språk.

Thomas Erikson är en flitigt anlitad ledarskapskonsult och föreläsare med uppdrag över hela Europa. Han hjälper chefer att bli skickligare och tryggare i sitt ledarskap, vilket i sin tur ökar både välmåendet och resultaten i företaget.

Här ett avsnitt av Framgångpodden med Thomas Erikson